ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τσίπρας-Ιερώνυμος σε ένα ΚΔΑΠ

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας-Ιερώνυμος σε ένα ΚΔΑΠ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2017, 17:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την κυβέρνηση βρίσκονται συνεχώς σε μια παρατεταμένη κρίση. Τον τελευταίο καιρό, το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αλλά και οι συζητήσεις περί διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας στο πλαίσιο συνταγματικής αναθεώρησης επέτειναν τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ωστόσο, η σχέση του πρωθυπουργού με την κεφαλή της Εκκλησίας, και πιο συγκεκριμένα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, φαίνεται ότι αντέχει. 

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν σήμερα στο ΚΔΑΠ της Μητρόπολης στα Γιάννενα, όπου συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών παρουσία και του οικοδεσπότη τους, του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο ΚΔΑΠ γύρω στη 1 το μεσημέρι, με τον κ. Μάξιμο να τον υποδέχεται στην είσοδο του κτιρίου. Το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Γιάννης Καραγιάννης, Γιάννης Στέφος και Βασίλης Τσίρκας, αλλά και οι υπουργοί Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και  Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μπροστά στις κάμερες και στα ΜΜΕ, δεν ειπώθηκαν πολλά πράγματα, παρά μόνο έγιναν αναφορές στις ανακοινώσεις του κ. Γαβρόγλου περί σχολής διετούς διάρκειας, με αντικείμενο την κτηνοτροφία. Η Μητρόπολη Ιωαννίνων δραστηριοποιείται και σε κτηνοτροφικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια στη Μονή Βελλάς.

Σημειωτέον ότι ένα μεγάλο «καλώς όρισες» είπαν στον πρωθυπουργό παιδιά του ΚΔΑΠ, παιδιά του Δημοτικού κυρίως, τα οποία αποχώρησαν νωρίτερα… από το σχολείο τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back