ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τσάκισμα» ή «χάδι» σε παρανομούντες;

Εικόνα του άρθρου «Τσάκισμα» ή «χάδι» σε παρανομούντες;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2021, 22:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε, σε μια αποστροφή του λόγου του στις δηλώσεις του, την υπόσχεσή του προς τον κ. Καχριμάνη ότι «θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων, διότι μόνο έτσι θα πάρει το ελληνικό γάλα, καταρχάς, αλλά και τα ελληνικά κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα τις τιμές που του αξίζουν».

Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουν ήδη, για πρώτη φορά, επιβληθεί σημαντικότατα πρόστιμα σε εταιρείες οι οποίες δεν ήταν συνεπείς με τις αυστηρές προδιαγραφές των προϊόντων που οφείλουν να διαθέτουν».

Βέβαια, το πιο πρόσφατο πρόστιμο που επέβαλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι ακριβώς «σημαντικότατο», καθώς ανέρχεται σε 260.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων για τη φέτα ΠΟΠ, ποινή που με βάση τη νομοθεσία, θεωρείται πολύ ήπια.

Αυτό επισημαίνει η Διεπαγγελματική Φέτας σε επιστολή της προς τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό: «Γίνεται φανερό, ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο Νόμος Βορίδη (838/51008/2019). Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό» τονίζει…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back