ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογία για τον υπολογισμό των συντάξεων

Εικόνα του άρθρου Τροπολογία για τον υπολογισμό των συντάξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2017, 11:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ θα γίνει η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών έως το 2020 κι από το 2021 κι εφεξής βάσει του δείκτη μεταβολής μισθών που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή και υπογράφουν οι Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Χουλιαράκης και Τάσος Πετρόπουλος.

 Σύμφωνα με την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες αλλαγές εκτιμάται ετήσια αύξηση εσόδων κατά 12,5 εκατ. ευρώ, από την ενιαία εφαρμογή του τρόπου υπολογισμού των εφάπαξ, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους.

Θολό πάντως παραμένει το τοπίο σχετικά με το τι θα σημάνει η τροπολογία αυτή στην πράξη για την τσέπη των νέων συνταξιούχων, καθώς δεν έχει προσδιοριστεί με βεβαιότητα εάν θα οδηγήσει σε περικοπές ή μικρές βελτιώσεις προς τα πάνω.

Δείτε το πλήρες κείμενο της τροπολογίας και τα συνοδευτικά έγγραφα (μεταξύ των οποίων και η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) στο σύνδεσμο που ακολουθεί: k9964430.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back