ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τrio Musarti: ταξιδεύοντας σε μουσικές σκηνές

Εικόνα του άρθρου Τrio Musarti: ταξιδεύοντας σε μουσικές σκηνές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2023, 13:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

To Trio Musarti είναι ένα γιαννιώτικο σχήμα, που αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Λεοντάρη στο βιολί, τη Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν και τη Φένια Τσαρσιλή στο πιάνο.

Τον τελευταίο καιρό, το σχήμα αυτό περιοδεύει σε διάφορες πόλεις και κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές. Τελευταίος σταθμός του ήταν η Θεσσαλονίκη. Στις 11 Φεβρουαρίου πάει Ναύπλιο (στο Fougaro Artcenter) και στην επόμενη μέρα στην Αθήνα (στο Jazzet Café).

Το Trio Musarti ένωσε τις δυνάμεις του πριν από τέσσερα χρόνια περίπου. Και συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2019. Αφορμή ήταν μια συναυλία για το συμπόσιο γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης», στο Ελληνικό.

Το ρεπερτόριο του σχήματος εστιάζει κυρίως σε μουσικές από τον κινηματογράφο και εμπλουτίζεται από ethnic πινελιές, τανγκό, τζαζ καθώς και γνωστές μελωδίες από τη Λατινική Αμερική.

Πέραν των εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές, συνεργάστηκε το 2021 και το 2022 με τη «Θεατρική Συμπαιγνία» για την παράσταση «Metropol 1938» βασισμένη στη «Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ. Το Trio Musarti έγραψε τη μουσική της παράστασης, την οποία σκηνοθέτησε η Γιολάντα Καπέρδα (με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σιάφη), και έπαιζε επί σκηνής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back