Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις συσκέψεις για μια απεργία

Εικόνα του άρθρου Τρεις συσκέψεις για μια απεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2016, 11:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην πανελλαδική απεργία της 24ης Νοεμβρίου θα πάρει μέρος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Την περασμένη Δευτέρα συνήλθε η συνέλευση των αντιπροσώπων, χωρίς τη συμμετοχή μελών της διοίκησης που εκλέγονται από παρατάξεις με αναφορά στην ΠΑΣΚΕ και στη ΔΑΚΕ, καθώς και αντιπροσώπους. Το Εργατικό Κέντρο συνυπογράφει  μαζί με άλλους 530 συνδικαλιστικούς φορείς, κυρίως αναφερόμενους στο ΠΑΜΕ, το «σχέδιο νόμου των εργατών» με το οποίο κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας,  την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς κ.λπ. Επίσης, πλειοψηφικά η συνέλευση αποφάσισε ότι το Εργατικό Κέντρο θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Η ΑΔΕΔΥ επίσης συμμετέχει στην απεργία, αλλά κάνει αλλού σύσκεψη: στις 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου γυμνασίου. Το ιδιότυπο «σχίσμα» μεταξύ των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών φορέων της πόλης είναι δεδομένο εδώ και καιρό, από όταν το ΠΑΜΕ πήρε την πλειοψηφία στη διοίκηση, ωστόσο η ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με το ΕΚΙ και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς  φορείς του νομού  για συντονισμό της δράσης. «Είναι φανερό και για εμάς, ότι η Απεργία της 24ης Νοεμβρίου 2016 πρέπει να έχει πανεργατικό χαρακτήρα και να επιδιώξουμε να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκής κινητοποίησης, ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Σύσκεψη καλεί και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, τα πρωτοβάθμια σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 18.30. «Μπροστά στις συνεχιζόμενες επιθέσεις στα λαϊκά στρώματα, στις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, στους πλειστηριασμούς, στην υποβάθμιση παιδείας και υγείας, στο ξεπούλημα καθετί δημοσίου, στην ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού ,και σε λίγο και του αέρα που αναπνέουμε,  κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος.  Το εργατικό κίνημα  οφείλει να ανασυγκροτηθεί, να ξεπεράσει τις συμβιβασμένες ηγεσίες του και να περάσει στην αντεπίθεση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back