ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζες: Υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Εικόνα του άρθρου Τράπεζες: Υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2017, 21:58
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση υπαγωγής του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου και εφόσον γίνει δεκτή ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την εκκαθάριση της εταιρείας, την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να εκδοθεί εντός μηνός από τη συζήτηση της αίτησης, ενώ αιτήσεις τριτανακοπής συζητούνται εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης.

Σημειώνεται πως η επιλογή της αίτησης υπαγωγής μιας εταιρίας, εν προκειμένων του ΔΟΛ, σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία είναι η μοναδική επιλογή των πιστωτών όταν δεν υπάρχει συμφωνία με τον βασικό της μέτοχο για την εξυγίανσή της.

Δύο μέρες πριν η πρωτοβουλία εργαζομένων στον ΔΟΛ με ανακοίνωσή της διεμήνυε ότι «δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο ΔΟΛ». Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα καλούν στους συναδέλφους τους να εκδώσουν απεργιακά φύλλα και να αναλάβουν τον έλεγχο λειτουργίας του Ομίλου με τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων.

«Οι μόνοι που χρηματοδοτούν τον ΔΟΛ τους τελευταίους μήνες είναι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ με την απλήρωτη δουλειά τους, γι’ αυτό και πρέπει να έχουν τον έλεγχο για όλη τη λειτουργία του Οργανισμού», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back