Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Εικόνα του άρθρου Τραμπ: Τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2017, 10:25
ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αιματηρής επίθεσης που έγινε στο Μανχάταν.

Ένας 29χρονος άνδρας μπήκε με το φορτηγάκι του σε ποδηλατόδρομο και παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες πριν προσκρούσει σε σχολικό λεωφορείο. Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε έξω κρατώντας στο χέρι αεροβόλο κι ένα ψεύτικο όπλο για πέιντμπολ, ενώ αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον συνέλαβαν. 

Είναι η πρώτη φονική επίθεση η οποία διαπράχθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρες ανδρών της στην κοιλιακή χώρα και εισήχθη σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, χειρουργήθηκε το βράδυ και η πρόγνωση είναι ότι θα επιζήσει.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας που οδηγούσε το φορτηγάκι, ένας Ουζμπέκος που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2010, κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν βγήκε από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Σαϊφούλο Σαΐποφ, κάτοικο του Νιού Τζέρσεϊ, όπου είχε νοικιαστεί το φορτηγάκι. Διέθετε άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ, τη λεγόμενη «πράσινη κάρτα», και δούλευε ως οδηγός για την Uber, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η οποία διευκρίνισε πως ο άνδρας βρισκόταν ήδη «στο ραντάρ» της αστυνομίας.

Για «τρομοκρατική» ενέργεια κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «να επιστρέψουν ή να μπουν» στη χώρα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο της επίθεσης, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back