Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς από σύγκρουση σκαφών

Εικόνα του άρθρου Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς από σύγκρουση σκαφών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2016, 18:52
ΕΛΛΑΔΑ

Στους τέσσερις έφθασαν οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα που έγινε λίγο μετά το μεσημέρι στην Αίγινα.

Ο τέταρτος νεκρός εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων νοτιοδυτικά του νησιού, όπου ταχύπλοο εμβόλισε επιβατηγό τουριστικό σκάφος με περίπου 20 παραθεριστές.

Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, Τριανός Τρίμης, ένα παιδάκι 2 ετών, και δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων πιθανολογείται ότι είναι ο πατέρας του παιδιού. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιτόπου έχουν σπεύσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

Από τις έρευνες περισυλλογής, που συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους, έχουν διασωθεί 21 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι, δύο εξ αυτών σοβαρά. 

Η επιχείρηση για την περισυλλογή επιβαινόντων, στην οποία συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, είναι σε εξέλιξη, ενώ ο καιρός στην περιοχή είναι καλός. 

Ο οδηγός του ταχύπλοου κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται, ενώ διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3