ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία ανοικτά της Λιβύης

Εικόνα του άρθρου Τραγωδία ανοικτά της Λιβύης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2018, 18:11
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβους ότι τουλάχιστον 90 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, πνίγηκαν, όταν η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε στα ανοιχτά της Λιβύης, εκφράζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Τρεις διασώθηκαν, ενώ δέκα πτώματα έχουν περισυλλεγεί κοντά στη λιβυκή πόλη Ζουάρα, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΙΟΜ, Ολίβια Χέντον. Δύο από τους επιζώντες κολύμπησαν μέχρι την ακτή και ένας άλλος διασώθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος, πρόσθεσε.

«Εκτιμούμε ότι περίπου 90 άνθρωποι πνίγηκαν στο ναυάγιο, αλλά δεν έχουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους», υπογράμμισε η Χέντον.



Η Λιβύη αποτελεί κύρια πύλη εξόδου για τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη αν και οι αριθμοί έχουν μειωθεί από τον Ιούλιο, καθώς οι αρχές της Λιβύης - υπό την πίεση της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - έχουν εντείνει τους ελέγχους.

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι πέρασαν από τη Λιβύη στην Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Περίπου 6.624 μετανάστες πιστεύεται ότι έχουν φθάσει μέχρι στιγμής, μέσω της θαλάσσιας οδού, στην Ευρώπη και άλλοι 246 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πηγή: Euronews, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back