ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

«Τραγική η υποστελέχωση στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου «Τραγική η υποστελέχωση στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2023, 22:10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τους υποψήφιους βουλευτές Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και Γιάννη Στέφο, τον υπεύθυνο Θεματικής Υγείας Δημήτρη Τζιάλλα, τον συντονιστή της ΟΜ Υγείας Λάμπρο Παπανδρέου Λάμπρο και τα μέλη της Ο.Μ. Υγείας Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «κοινή διαπίστωση όλων των εργαζομένων είναι η τραγική υποστελέχωση σε μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους και σε σχέση με το έργο που καλείται να φέρει σε πέρας το νοσοκομείο καθημερινά, η έλλειψη τεχνικών υποδομών (διασυνδεσιμότητα πληροφοριακών συστημάτων) και διαθέσιμων χώρων (διοικητικές υπηρεσίες)», μεταξύ άλλων.

Συμπληρώνει δε ότι «η κάλυψη των αναγκών γίνεται με επισφαλείς θέσεις εργασίας (επικουρικά, εργολαβίες κλπ), δεν καλύπτει την ομαλή και σταθερή εργασία στο νοσοκομείο, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους σε σχέση με το εργασιακό τους μέλλον, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές αμοιβές που λαμβάνουν τόσο οι μόνιμοι (μείωση διαθέσιμου εισοδήματος 40%), όσο και οι επικουρικά εργαζόμενοι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή του, προτείνει μεταξύ άλλων άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και 10.000, επιπλέον, σε βάθος τριετίας, μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας,  εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ, αναμόρφωση μισθολογίου, ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά, διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back