ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Τρομοκρατική» επίθεση κοντά σε κυβερνητικά κτίρια

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: «Τρομοκρατική» επίθεση κοντά σε κυβερνητικά κτίρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2023, 14:39
ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Κυριακή ότι δύο τρομοκράτες πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση μπροστά από τα κτίρια του υπουργείου στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι ο ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του κατά την έκρηξη και ο άλλος «εξουδετερώθηκε» από τις εκεί αρχές.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι ακούστηκε έκρηξη κοντά στο κοινοβούλιο και τα κτίρια των υπουργείων, ενώ οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν πλάνα από συντρίμμια διάσπαρτα σε δρόμο κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πλάνα που μετέδωσε το Reuters έδειχναν στρατιώτες, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα τεθωρακισμένο όχημα συγκεντρωμένα κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τουρκίας, όπου η αστυνομία είχε αποκλείσει αρκετούς κοντινούς δρόμους.

Ο Αλί Ερλικαγιά, ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο περιστατικό στις 9:30 π.μ.

«Δύο τρομοκράτες ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών μας και πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο ένας ανατινάχθηκε και ο άλλος «εξουδετερώθηκε». «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», έγραψε ο Ερλικαγιά.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για αυτό που επίσης χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Anadolu



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3