ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρίτη μέρα βομβαρδισμών στη Συρία

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Τρίτη μέρα βομβαρδισμών στη Συρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2018, 21:13
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία συνεχίζει από ξηράς και αέρος τους βομβαρδισμούς στη βορειοδυτική Συρία δηλώνοντας ότι θα συντρίψει γρήγορα τους μαχητές του Κουρδικού YPG που ελέγχουν την περιοχή του Αφρίν.

Εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς ανησυχίας για την τριήμερη στρατιωτική επιχείρηση, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση από την εκστρατεία, η οποία άνοιξε ένα νέο μέτωπο στον περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού άρχισαν επιτίθενται κατά των Κούρδων Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από το βορειοδυτικό θύλακα το Σάββατο, παρά την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία παρότρυνε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν συγκράτηση.

Η Γαλλία ζήτησε έκτακτη σύγκλιση του Συβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσουν τις μάχες στο Αφρίν και σε άλλα μέρη της Συρίας, ενώ η Βρετανία δήλωσε ότι θα αναζητήσει τρόπους για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση.

Ωστόσο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. «Δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω», είπε, προσθέτοντας: «Μιλήσαμε γι’ αυτό με τους Ρώσους φίλους μας, έχουμε μια συμφωνία». Η Μόσχα, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έδωσε το πράσινο φως.


ΝΕΚΡΟΙ

Ο αριθμός των νεκρών από την τουρκική επίθεση στην επαρχία Αφρίν ανέρχεται σε 18 πολίτες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της κουρδοαραβικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Επιπλέον άλλοι 23 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του SDF Κίνο Γκάμπριελ σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε σε μια ομάδα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που χρησιμοποιεί η συμμαχία.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back