Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τουρκία: Ερευνά 10.000 χρήστες των κοινωνικών δικτύων

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Ερευνά 10.000 χρήστες των κοινωνικών δικτύων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2016, 23:21
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Είναι γνωστό ότι μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του καλοκαιριού η Τουρκία έχει δείξει μια αλλεργία ως προς τη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters οι τουρκικές αρχές ερευνούν περίπου 10.000 χρήστες του Facebook και του Twitter ως ύποπτους υποστηρικτές της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία μέχρι τώρα έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για να ξεριζώσουν τους υποστηρικτές του πραξικοπήματος και άλλων τρομοκρατών.

Μάλιστα αναφέρουν ότι περίπου 3.710 άνθρωποι έχουν θεωρηθεί ύποπτοι κατά τους τελευταίους έξι μήνες και ότι 1.656 συνελήφθησαν. Οι υπόλοιποι θεωρήθηκαν αθώοι, αλλά 1.203 από αυτούς βρίσκονται ακόμα υπό παρακολούθηση.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποστηρίξει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να καταστείλει τη διαφωνία. Από την ημέρα του πραξικοπήματος  έχουν κλείσει περισσότερους από 150 ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ενώ έχουν συλληφθεί 140 δημοσιογράφοι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back