ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βομβάρδισε συριακές δυνάμεις στο Αφρίν

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Βομβάρδισε συριακές δυνάμεις στο Αφρίν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2018, 23:21
ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που μπήκαν στο Αφρίν, προκειμένου να βοηθήσουν Κούρδους πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) να αποκρούσουν την επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η αυτοκινητοπομπή των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού δέχτηκε πυρά από το τουρκικό πυροβολικό.

Η επιχείρηση της Τουρκίας έχει ως στόχο να εκδιώξει από την περιοχή τους Κούρδους, που τους θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.

Οι YPG χαιρέτισαν την άφιξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, στις οποίες μετέχουν πολιτοφύλακες σύμμαχοι του Άσαντ, όχι όμως και άνδρες του τακτικού συριακού στρατού. Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, πρόσθεσαν οι YPG.

Το καθεστώς και οι Κούρδοι της Συρίας έχουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της χώρας και έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής μια απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση, μολονότι έχουν διαφορετικό όραμα για το μέλλον της χώρας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται με τη Ρωσία για να αποτρέψει την ανάπτυξη φιλοκυβερνητικών συριακών δυνάμεων στο Αφρίν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back