Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Απορρίφθηκαν  οι προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017, 02:43
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας με 10 ψήφους υπέρ και ένα κατά απέρριψε όλες τις προσφυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Η αντιπολίτευση ζητούσε την ακύρωση του δημοψηφίσματος με αφορμή την απόφαση του να θεωρήσει έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα των εφορευτικών επιτροπών.

Εκτός από την αντιπολίτευση και μεμονωμένοι πολίτες έκαναν ουρές έξω από τα γραφεία του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου για να καταθέσουν αιτήσεις ακύρωσης.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι «είναι εντελώς απαράδεκτο να καλείς ανθρώπους στο δρόμο μέσα από διάφορα επικοινωνιακά εργαλεία. Και είναι επίσης απαράδεκτο να μην αναγνωρίζεις τα αποτελέσματα», ζητώντας παράλληλα από τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν γιατί όπως είπε το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε, το «ναι» επικράτησε και όλοι πρέπει να το δεχτούν.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Με ποσοστό 51,41%, οι Τούρκοι ψηφοφόροι ενέκριναν την Κυριακή τη μετατροπή του χαρακτήρα του πολιτεύματος από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back