ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουριστική «στροφή στην ποιότητα»

Εικόνα του άρθρου Τουριστική «στροφή στην ποιότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2019, 18:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη «νέα πολιτική» της κυβέρνησης στο θέμα του τουρισμού παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, συνοψίζοντας τις συναντήσεις που είχε στα Γιάννενα, περιγράφοντας κάποια γενικά χαρακτηριστικά.

Ένα από αυτά είναι η «στροφή στην ποιότητα», χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις. Αυτό, το είπε ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, ο οποίος έδωσε σαφώς πιο κομματικό προφίλ στις δηλώσεις. Σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα και η παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Θόδωρου Τζαρούχη, παρότι οι δηλώσεις έγιναν στην Περιφέρεια Ηπείρου.  

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε επίσης για «πρόβλημα θεσμικού πλαισίου» και πρόσθεσε ότι πιθανώς ζητήματα να μην προχωράνε, ακόμα και όταν υπάρχουν οι πόροι.

Τα τρία σημεία που έδωσε, είναι τα εξής:

  • Δεκαετές στρατηγικό σχέδιο-σύμφωνο για τον τουρισμό, με εστίαση ξεχωριστά στις ήδη τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές, στις δυναμικά αναπτυσσόμενες και στις περιοχές όπου ο τουρισμός είναι επικουρικός.
  • Περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού που «θα επιτρέπει να διαχέονται οι βέλτιστες πρακτικές ανάμεσα σε περιοχές, το συντονισμό και τη μείωση του «άσκοπου ανταγωνισμού» όπως είπε ο κ. Θεοχάρης.
  • Αμεσότερη επικοινωνία του ΕΟΤ με τις Περιφέρειες.

Ο κ. Θεοχάρης στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι ό,τι δυσκολεύει την τουριστική ανάπτυξη» και απέδωσε τα εύσημα στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, αναγνωρίζοντας «τις προσπάθειες, τις οποίες στήριξε και η πολιτεία».

Ο υπουργός επανέλαβε πάντως το γενικό μότο των τελευταίων ετών, ότι «η τουριστική ανάπτυξη είναι ο μεγαλύτερος βραχίονας την ανάπτυξης». Η άποψη αυτή είναι εξόχως συζητήσιμη πια, με διαπιστώσεις για «τουριστική υπερτροφία» και όχι μόνο στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back