Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Αττική... (upd)

Εικόνα του άρθρου Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Αττική... (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2018, 10:37
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μάτι, όπου πέρασε η ολέθρια πυρκαγιά χθες. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλας Μαλλίδη, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 74, ενώ ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δεκαπέντε σημεία και σχεδόν κατέστρεψε τις δύο άκρες της Αθήνας, ιδιαίτερα στις περιοχές μετά τη Ραφήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, έγινε αίτημα στις ΗΠΑ για “μη επανδρωμένο αεροσκάφος που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια” όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς πάντως να διευκρινίσει περισσότερα.
Είναι φανερό ωστόσο ότι οι αρχές θεωρούν πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο εμπρησμών.
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία όπου βρισκόταν, απεύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται». Επίσης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο λέγοντας ότι «αυτό που προέχει δεν είναι, τούτη την ώρα, όσο και αν για το καθένα μας είναι ανεκτίμητο, η περιουσία, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αυτό, που τούτη την ώρα έχει αξία, μεγαλύτερη από κάθε άλλο, είναι η ανθρώπινη ζωή”.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει η σημερινή δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Στο πεδίο των πυρκαγιών, στην Αττική επιχειρούν πάνω από 600 πυροσβέστες και 300 οχήματα, συνεπικουρούμενοι από αεροσκάφη καθώς και σκάφη του λιμενικού που βοηθούν κυρίως στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα παράλια των περιοχών μετά τη Ραφήνα. 

Σύμφωνα με διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Μάτι, βρέθηκαν 26 σοροί σε σημείο από όπου πέρασε η φωτιά. 

Συνεχής ενημέρωση, εδώ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back