Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τουλάχιστον 12 νεκροί νοτιοδυτικά των Παξών

Εικόνα του άρθρου Τουλάχιστον 12 νεκροί νοτιοδυτικά των Παξών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2020, 15:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση 50 περίπου μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών . Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Λιμενικό Σώμα μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα .

Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Ενιαίο  Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις  πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς  επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών. Για το  συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην  περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας,  Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα  παραπλέοντα πλοία, ενώ  απογειώθηκαν δύο  ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα  ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. έχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί  είκοσι ένας 21 αλλοδαποί σώο), εκ των οποίων τρεις μεταφέρονται  με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο Άκτιο, προς παροχή άμεσης  ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα σοροί».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back