ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Κατά της σύμπραξης της Ψυχιατρικής με την ΕΠΡΟΨΥΗ

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Κατά της σύμπραξης της Ψυχιατρικής με την ΕΠΡΟΨΥΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2022, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ έρχεται να καταγγείλει τη σύμπραξη της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ) για τη δημιουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι λίγοι φορείς που έχουν βγάλει ανακοινώσεις για την υπόθεση. Όλες καταγγελτικές, με εξαίρεση την ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, η όλη υπόθεση αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη για τη δημόσια ψυχιατρική περίθαλψη. Καταγγέλλει δε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που εκχωρεί τις δημόσιες δομές του ψυχιατρικού τομέα σταδιακά στους ιδιώτες, μέσω αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών..

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με τη στήριξή του στην ΕΠΡΟΨΥΗ όχι μόνο δεν λαμβάνει καμιά ωφέλεια αλλά δεν έχει και λόγο και έλεγχο σε κανένα επίπεδο στην νέα μονάδα (οικονομικό, διοικητικό και επιστημονικό αλλά και στο προσωπικό που θα προσληφθεί). Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όμως με αυτήν του την αδιανόητη απόφαση υπονομεύει τη δική του Υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση…» τονίζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας με απόφασή του στις 22 Απριλίου αποφάσισε να διαθέσει 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης κυρίως σε δράσεις ψυχικής υγείας. Κι όντως το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης κατευθύνεται σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες και ιδιώτες.

«Αυτός είναι ένας από τους τρόπους προώθησης του νέου ΕΣΥ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δια του Ταμείου Ανάκαμψης, με συμμάχους τις διοικήσεις αλλά και λειτουργούς του ΕΣΥ με παράλληλες ιδιότητες και δραστηριότητες, που θα συρρικνώσουν και θα εμπορευματοποιήσουν τις κρατικές, δημόσιες υπηρεσίες υγείας παραπέρα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, το τοπικό ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι είναι «απαράδεκτο η χρηματοδότηση να κατευθύνεται στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία κι όχι στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3