Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΤΟΕΒ-ΔΕΗ: μια σχέση που… λιμνάζει στα χρέη

Εικόνα του άρθρου ΤΟΕΒ-ΔΕΗ: μια σχέση που… λιμνάζει στα χρέη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2022, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των χρεών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ επανήλθε «εκ παραλλήλου» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, με μια παρέμβαση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι έχει καταθέσει των ΤΟΕΒ σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, ώστε να επανασυνδεθούν προσωρινά τα δίκτυα και να μπορέσουν οι αγρότες να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους. «Όμως  δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πρέπει να δοθεί κεντρικά λύση για  τις παλιές οφειλές».

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μια υπόθεση που «λιμνάζει» εδώ και πέντε χρόνια και κυμαίνεται από ειδοποιήσεις της ΔΕΗ για ρύθμιση χρεών, πολιτικές παρεμβάσεις αποτροπής της διακοπής ρεύματος και διαδοχικές υποσχέσεις για οριστική λύση, χωρίς όμως αποτελέσματα. Επίσης, πριν από 2 χρόνια περίπου, η Περιφέρεια προγραμμάτιζε την ενεργειακή αναβάθμιση των ΤΟΕΒ με φωτοβολταϊκά.

Στην τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε δύο σχετικές αποφάσεις: επαναδημοπράτηση του έργου  εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου» στην Άρτα, προϋπολογισμού € 2.197.000 και την έγκριση δημοπράτησης για   έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης, με  προϋπολογισμού 137.640 ευρώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back