ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τίποτα δεν θα αλλάξει» στο περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου «Τίποτα δεν θα αλλάξει» στο περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2021, 12:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου σχολιάζει με μακροσκελή της ανακοίνωση που εκδόθηκε Σάββατο μεσάνυχτα, την παραίτηση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρου Παργανά, μετά τη «γηπεδικού τύπου» συνεδρίαση της 26ης Απριλίου.

Η παράταξη χαρακτηρίζει «θυσία της Ιφιγένειας για να φυσήξει εκ νέου ούριος άνεμος στο στράτευμα» την παραίτηση και τονίζει ότι «από την βιτρίνα του καυγά, υπάρχει πλήρης ταύτιση με την αντιλαιϊκή πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Ηπείρου.  Αντίστοιχη ευθιξία και συγγνώμες δεν είδαμε σε πολλές προηγούμενες συνεδριάσεις, στις οποίες ο προσβλητικός και συκοφαντικός λόγος του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειαρχών απέναντι στους συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ., δεν ίδρωσε το αυτί κανενός από τις παρατάξεις που χθες ανακάλυψαν την πολιτική ευθιξία».

Επίσης, περιγράφει με… αδρά χαρακτηριστικά την επαναπροσέγγιση σε επίπεδο αστικής ευγένειας, των κ.κ. Καχριμάνη-Ριζόπουλου, λέγοντας ότι «πλημμύρισαν από αισθήματα συγχώρεσης και αβροφροσύνης για τις εκατέρωθεν καλές προθέσεις, αλλά και από μελοδραματικές υποσχέσεις για νέο ξεκίνημα του περιφερειακού συμβουλίου. Καχριμάνης και Ριζόπουλος βρήκανε αμέριστη στήριξη στην προσπάθειά τους από τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκτίμησε ως «άτυχη στιγμή» όσα συνέβησαν, οπότε περασμένα-ξεχασμένα προς χάριν των «κοινών στόχων», αλλά και από τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ο οποίος χαρακτήρισε ηγέτη του περιφερειακού συμβουλίου τον απερχόμενο πρόεδρο, πλήρως αποδεκτό από την παράταξή του».

Τέλος, σημειώνει ότι «ο πρόεδρος ήταν ο ικανότερος στο να εξυπηρετεί εδώ και 2 χρόνια την περιφερειακή αρχή και το νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιδημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου» και πως έγινε «και ο πιο χρήσιμος, αφού με την «θυσία» του, εκτόνωσε παροδικά την κατάσταση για να δώσει ώθηση στην ενότητα για τον επόμενο γύρο επίθεσης στο εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον με την επέλαση των ‘πράσινων’ μπίζνες, μέσω των ΑΠΕ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back