ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τιμώντας τους πεσόντες στη μάχη της Γκραμπάλας

Εικόνα του άρθρου Τιμώντας τους πεσόντες στη μάχη της Γκραμπάλας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2017, 00:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τους πεσόντες και όσους αγωνίστηκαν στην καθοριστική, για την νικηφόρα έκβαση του ελληνοϊταλικού πολέμου, ιστορική μάχη της Γκραμπάλας, τίμησε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Δήμος Ζαγορίου.

Η εκδήλωση στον ομώνυμο τύμβο αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τη θυσία τους και το έπος του 1940, στο οποίο περίοπτη θέση είχαν οι γυναίκες της Πίνδου και ανάμεσά τους οι Ζαγορίσιες.

Τη Βουλή εκπροσώπησε η καταγόμενη από το Ζαγόρι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδρεόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Γιούλα Μητροκώστα και Βασίλης Παπαχρήστου και πολλοί άλλοι. Ανάμεσά τους και συγγενείς πεσόντων στη μάχη της Γκραμπάλας.

Την κεντρική ομιλία με τίτλο «Ωδή στην Γκραμπάλα» έκανε η εκπαιδευτικός Ελένη Οικονομίδου-Δούβλη. «Τέτοιες μέρες εμείς οι Ζαγορίσιοι τιμάμε και στεφανώνουμε το άγαλμα της Ζαγορίσιας γυναίκας στο Ροντοβάνι και τον λιτό Τύμβο της Γκραμπάλας, το δικό μας κάστρο Ελευθερίας, δυο μνημεία συνώνυμα της λεβεντιάς, του ηρωισμού και της θυσίας», είπε η κ. Οικονομίδου και πρόσθεσε ότι η Γκραμπάλα έγραψε τη δική της αιματοβαμμένη ιστορία. Έκλεισε δε την ομιλία της λέγοντας: «Σήμερα ο καλύτερος εορτασμός για την επέτειο είναι να σκεφτούμε ποιο όχι πρέπει να αρχίσουμε να λέμε για να τιμήσουμε τους ήρωές μας, αλλά και τη ζωή μας, επιτέλους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back