ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμώντας τον Χριστόφορο Μηλιώνη

Εικόνα του άρθρου Τιμώντας τον Χριστόφορο Μηλιώνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2017, 21:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η ηπειρώτικη και όχι μόνο πεζογραφία έχασε έναν σημαντικό συγγραφέα, τον Χριστόφορο Μηλιώνη, ο οποίος καταγόταν από το Περιστέρι Πωγωνίου. Ο δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο έρχονται να τιμήσουν το έργο του διηγηματογράφου-πεζογράφου με  μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο, στις 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού.

Ομιλητές θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεωργία Λαδογιάννη, ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, ο φιλόλογος Μιχάλης Παντούλας, ο κριτικός λογοτεχνίας Γιώργος Αράγης. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Την επιμέλεια της προβολής των φωτογραφιών έχει αναλάβει ο Ναπολέων Ροντογιάννης, ενώ η φιλόλογος Νίκη Ζούκη θα διαβάσει το διήγημα «Συμφωνία» από τον «Καλαμά και Αχέροντα». Τέλος, θα προβληθεί και ένα παλιό βίντεο με τον Χριστόφορο Μηλιώνη να διαβάζει «Τα κοτσύφια της Αθήνας».


•    Η φωτογραφία είναι από την αφίσα του ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Δανίκα «Ο τελευταίος ταμπάκος» (2001), βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Χριστόφορου Μηλιώνη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back