Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Time: Οι 100 φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο

Εικόνα του άρθρου Time: Οι 100 φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2016, 00:45
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H συντακτική ομάδα του γνωστού και ιστορικού περιοδικού Time αναζήτησε τις φωτογραφίες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη και συγκέντρωσαν 100 εικόνες από κάθε δεκαετία: από το ιστορικό φιλί του ναύτη και της νοσοκόμας στην Times Square της Νέας Υόρκης στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι τον άνθρωπο που πέφτει από τους Δίδυμους Πύργους στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και την εικόνα του άψυχου κορμιού του μικρού Αιλάν στις ακτές της Τουρκίας που συγκλόνισε τον πλανήτη, αλλά και την ιστορία πίσω από το κάθε κλικ. 

Όλα περιλαμβάνονται σε ένα πολυμεσικό έργο του περιοδικού Time, στο οποίο παρουσιάζονται οι φωτογραφίες με τη μεγαλύτερη επιρροή, στο πλαίσιο του οποίου κυκλοφόρησαν την περασμένη Πέμπτη ένα νέο βιβλίο, βίντεο και δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο website.


Για τις ανάγκες του εγχειρήματος, οι συντάκτες του περιοδικού συμβουλεύτηκαν ιστορικούς, ειδικούς στην επεξεργασία φωτογραφιών και επιμελητές απ’ όλο τον κόσμο. Πήραν συνεντεύξεις από φωτογράφους, όσους φωτογραφήθηκαν, φίλους και μέλη των οικογενειών τους.

Η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ένα άρθρο (πολλές φορές και από βίντεο) που εξηγεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραβήχτηκε και το αντίκτυπο που είχε στον κόσμο. 

Μερικές επιλέχθηκαν για το περιεχόμενο και άλλες για την καινοτομία τους, όπως για παράδειγμα ο Harold Edgerton, ενώ έκανε δοκιμές στο εργαστήριό του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασσαχουσέττης, έθεσε τα θεμέλια για τη σύγχρονη ηλεκτρονική flash φωτογραφία με την φωτογραφία του το 1957 «Milk Drop Coronet».


Ανάμεσα στις επιλογές είναι και το καρέ 313 από το βίντεο του Ζαπρούντερ ένα από τα ιστορικότερα ντοκουμέντα, καθώς όχι μόνο εμφανίζει τη δολοφονία αλλά δείχνει ακριβώς τη στιγμή που η βολίδα βρίσκει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζον Κένεντι.

Πατήστε εδώ και κάντε μια βουτιά στην ιστορία...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back