δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τουριστική προβολή μέσω διαγωνισμού φωτογραφίας

Εικόνα του άρθρου Τουριστική προβολή μέσω διαγωνισμού φωτογραφίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2020, 15:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» διοργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό να προβληθούν «τα άλλα Γιάννενα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.  

Από αύριο και έως τις 30 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στο email του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών tourismioannina@gmail.com. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από τριμελή κριτική επιτροπή.

Το βραβείο για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα είναι από μία φωτογραφική μηχανή, ενώ για τις αμέσως τρεις καλύτερες θα δοθεί ως έπαινος από ένας σκληρός δίσκος. 

Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν με ευθύνη του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, και θα εκτεθούν τον Φεβρουάριο του 2021 στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τουριστικής Προβολής  (www.travelioannina.com), με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

Την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης. «Σήμερα που η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει επιβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη ασφυκτικούς περιορισμούς στις προσωπικές επαφές και στις μετακινήσεις, η ψηφιακή τουριστική προβολή μίας περιοχής, ιδίως μέσω του χαλαρού διαλόγου και της ‘ελεύθερης’ ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων στα social media, μπορεί να έχει σαφώς πιο διεισδυτικό αντίκρισμα και πολλαπλώς εκτεταμένη επικοινωνιακή αντανάκλαση».

Οι όροι του διαγωνισμού:

-Το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί, πρέπει να αφορά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών. 

-Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου, που έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το 14ο έτος της ηλικίας του.

-Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και στην τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

-Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι κύριοι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.

-Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και 3 φωτογραφίες. Μαζί με την υποβολή των φωτογραφιών, οι συμμετέχοντες πρέπει να αναγράφουν email και τηλέφωνο επικοινωνίας.

-Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μορφή ψηφιακών αρχείων jpeg, με τη μεγαλύτερη διάσταση (1920px στα 72dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB.

-Όσες φωτογραφίες βραβευθούν και όσες επιλεγούν για την έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, πρέπει να αποσταλούν στον οργανωτή του διαγωνισμού, σε πλήρη ανάλυση για εκτύπωση.

-Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού, όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κλπ., που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσουν την κρίση της Επιτροπής.

-Επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, καθώς και αυτών που έχουν προέλθει από ψηφιοποίηση φιλμς, θετικών ή αρνητικών.

-Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνική κολάζ.

-Η κριτική επιτροπή είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των υποβληθέντων φωτογραφιών που έχουν προέλθει με την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.

-Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπρόσωπο του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών και καταξιωμένους δημιουργούς στο χώρο της φωτογραφίας.

-Οι κριτές θα επιλέξουν τις καλύτερες φωτογραφίες, χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των φωτογράφων, ώστε η διαδικασία της αξιολόγησης να είναι αδιάβλητη.

-Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την υποβολή στο email tourismioannina@gmail.com, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι είναι ο δημιουργός και κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού υλικού, αλλά και ότι έχει τη συγκατάθεση προσώπων που ενδεχομένως απεικονίζονται σε αυτό.

-Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς-φωτογράφους και δεν παραχωρούνται.

-Ο οργανωτής του διαγωνισμού μπορεί, για λόγους δημοσιότητας του διαγωνισμού και της φωτογραφικής έκθεσης, να δημοσιεύει φωτογραφίες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας.

-Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την εκτύπωση των βραβευμένων φωτογραφιών και την έκθεσή τους στο κοινό, μία, ή περισσότερες φορές.

-Για τους λόγους διεξαγωγής του διαγωνισμού και ταυτοποίησης των προσώπων είναι δυνατόν να απαιτείται η καταχώρηση του ονοματεπώνυμου και του email των συμμετεχόντων.

-Τα προσωπικά αυτά δεδομένα υπόκεινται στον Ν. 2472/1997, όπως ισχύει, του Ν. 2774/1999 και τις αποφάσεις και οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back