ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Tilt Brush απέκτησε και «μουσικά πινέλα» (video)

Εικόνα του άρθρου Το Tilt Brush απέκτησε και «μουσικά πινέλα» (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2016, 13:20
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H Google κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση της εφαρμογής Tilt Brush, η οποία περιλαμβάνει νέες «ψηφιακές βούρτσες» που αντιδρούν στην μουσική δίνοντας έτσι νέες δυνατότητες στους καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το Tilt Brush είναι μία «ψηφιακή βούρτσα», η οποία μας επιτρέπει να ζωγραφίσουμε από μία εντελώς νέα οπτική γωνία: στον τρισδιάστατο χώρο, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. «Το δωμάτιό σου είναι ο καμβάς σου. Η παλέτα σου είναι η φαντασία σου. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες», το μήνυμα της Google.

Με τη νέα έκδοση της εφαρμογής οι «μουσικές βούρτσες» διευρύνουν τις δυνατότητες των καλλιτεχνών δημιουργώντας δυναμικά έργα εικονικής πραγματικότητας, σχηματίζοντας μια διαδραστική οπτικοακουστική εμπειρία. Κατά τη χρήση τους τα ψηφιακά πινέλα κινούνται με βάση το ρυθμό της μουσικής. 



Το Tilt Brush είναι μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας όπου φορώντας την ανάλογη συσκευή και κρατώντας την «ψηφιακή βούρτσα» μπορούμε να δημιουργήσουμε τρισδιάστατες πινελιές πάνω σε οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μας, αλλά και να σχεδιάσουμε με υλικά που θα μας ήταν αδύνατο, όπως φωτιά, χιόνι ή αστέρια. 

Οι δημιουργικές επιλογές είναι πολλαπλές και το Tilt Brush θέλει να φέρει επανάσταση, μεταξύ άλλων, στη βιομηχανία της μόδας και στην εικονογράφηση. 

Οι καλλιτέχνες θα μπορούν με την επαναστατική εφαρμογή, να χρωματίσουν ό,τι υλικό θέλουν και όπως θέλουν, αφού θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν το αποτέλεσμα άμεσα πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως το ντένιμ, το μετάξι, το βαμβάκι, καθώς και το δέρμα. 

Οι σχεδιαστές θα μπορούν να συμπληρώσουν τις δημιουργίες τους ή να τις αναβαθμίσουν, ενώ η εργασία τους βρίσκεται σε εξέλιξη και να βλέπουν τα έργα τους από κάθε δυνατή γωνία, αλλά και να τα μοιράζονται με άλλους χρήστες Tilt Brush σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία του απαιτείται το HTC Vive.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back