ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τι σημαίνει πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας»

Εικόνα του άρθρου «Τι σημαίνει πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2022, 11:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκδήλωση για την ουκρανική κρίση διοργάνωσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Απόκη, διεθνολόγου και δημοσιογράφου με ειδίκευση στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, co-chair του Athens Hub του ελληνικού παραρτήματος του διεθνούς Οργανισμού Geneva Centre for  Security Policy.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα διοργανώσει η παράταξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οριζόντων, ο κ. Απόκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «επηρεάζει ήδη την καθημερινότητα όλων μας, με τις αυξήσεις που βιώνουμε στην ενέργεια, προβλέποντας ότι η ακρίβεια θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα, και μάλιστα πιο έντονα».

Ο κ. Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι «η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία ήρθε να μας θυμίσει τι σημαίνει πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, σε αντίθεση με ότι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία, σήμερα μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια πιο ευρεία σύρραξη» και έκανε μια εκτίμηση που αποτυπώνεται στην ανακοίνωση ως εξής: «Η απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την Τουρκία».

Τη συζήτηση συντόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ενημέρωση μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Εγκαινιάζουμε έναν κύκλο συζητήσεων από ένα καυτό ζήτημα που πολλοί νόμιζαν ότι δεν μας αφορά, με δύο σπουδαίους ομιλητές τους οποίους και τους ευχαριστώ».

Σύμφωνα με τους Ορίζοντες Ηπείρου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Γιώργος Ζάψας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος του Δήμου Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης και ο Σπύρος Πάικας, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ζίτσας με την Αυτοδιοικητική Συνεργασία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back