ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι γίνεται με το έργο του φυσικού αερίου στα Γιάννενα;

Εικόνα του άρθρου Τι γίνεται με το έργο του φυσικού αερίου στα Γιάννενα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2024, 15:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήταν πριν από ενάμιση χρόνο όταν και στα Γιάννενα ξεκίνησαν από τη Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) εργασίες για την κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου. Ωστόσο οι εργασίες έχουν «παγώσει» εδώ και καιρό, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης και ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Ενέργειας Φραγκίσκος Παρασύρης κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος.

Επρόκειτο για ένα έργο 17,7 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη ΔΕΔΑ, η οποία έχει μεταβιβαστεί πια σε ιταλικό όμιλο. Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, θα κατασκευάζονταν 119 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χλμ δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου ο σχεδιασμός προβλέπει εγκαταστάσεων μονάδων LNG (υγροποιημένο αέριο, μεταφερόμενο με βυτιοφόρα από τη Ρεβυθούσα. Το σχέδιο προέβλεπε αρχικά την εξυπηρέτηση 3000 οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών.

Οι βουλευτές, στην ερώτησή τους, επισημαίνουν την έλλειψη ενημέρωσης των αρμοδίων φορέων για την παύση των εργασιών και ζητούν να μάθουν αν έχει υπάρξει τροποποίηση της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως και ποια είναι η εξέλιξη ανάλογων έργων και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3