Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι θα γίνει τελικά με τη «λευκή νύχτα»;

Εικόνα του άρθρου Τι θα γίνει τελικά με τη «λευκή νύχτα»;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2016, 13:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ίσως δεν έχει υπάρξει πρόσφατα, πρωτοβουλία που να έχει διχάσει τόσο πολύ ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, όσο η «λευκή νύχτα». Η πρόταση, βασικά των ξενοδόχων, για να παραμείνουν τα καταστήματα ανοιχτά τη νύχτα της 29ης Οκτωβρίου, ξεσήκωσε αντιδράσεις, στην πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και στη συνέχεια, με ανακοινώσεις από συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς.

Τώρα, φαίνεται ότι το θέμα επιστρέφει στις «ρίζες» του, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος θα συζητήσει εάν θα συμμετάσχει ή όχι στο διοικητικό του συμβούλιο, καθώς στη συνέλευσή του προσήλθαν μόλις 26 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί αποχώρησαν. Η συνέλευση ήταν επεισοδιακή έτσι και αλλιώς, με έντονες αντιπαραθέσεις και ουσιαστικά η απόφασή της ήταν αποδυναμωμένη. Αποδυναμωμένος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος εδώ και καιρό όμως, έτσι και αλλιώς και η λήψη της απόφασης από το διοικητικό συμβούλιο, «υπογράφει» την απομαζικοποίησή του.

Προφανώς, η έκταση του εργάσιμου χρόνου (γιατί περί αυτού πρόκειται) μπορεί ενδεχομένως να παρέχει μια μικρή οικονομική ένεση, όχι όμως την ίδια σε όλες τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, αυτή η τόνωση είναι αφενός παροδική και όσο και να «ντύνεται» με γιορτινές ταμπέλες, δεν αλλάζει ουσιαστικά την αρνητική κατάσταση της αγοράς, αφετέρου, ακόμα και αν τηρηθούν, όπως ζητάνε ρητά οι διοργανωτές, όλα τα ασφαλιστικά-εργασιακά προβλεπόμενα, αλλάζει κάτι που ουσιαστικά δεν πληρώνεται: τον τρόπο ζωής των εργαζόμενων, αλλά και των καταναλωτών.

Για να γίνουν όμως η διοργάνωση, θα χρειαστούν περισσότερα από την απόφαση της διοίκησης ενός αποδυναμωμένου και άμαζου συλλόγου. Θα χρειαστούν (και) χρήματα, τα οποία οι διοργανωτές αναζητούν για να καλυφθούν οι παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back