ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Threads: Η Meta καθυστερεί το λανσάρισμα στην ΕΕ

Εικόνα του άρθρου Threads: Η Meta καθυστερεί το λανσάρισμα στην ΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2023, 23:53
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η εφαρμογή Threads του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ την Πέμπτη εν μέσω ρυθμιστικής αβεβαιότητας σχετικά με τη χρήση προσωπικών δεδομένων από την υπηρεσία.

Πηγές της Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp), τις οποίες επικαλείται ο Guardian, δήλωσαν ότι οι κανονισμοί βρίσκονται πίσω από την αναβολή της έναρξης λειτουργίας στην ΕΕ, εν μέσω μιας σειράς συγκρούσεων μεταξύ του ομίλου μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ΕΕ.

Γίνεται κατανοητό ότι το κύριο ζήτημα για το Threads, είναι η εφαρμογή του νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές, ο οποίος περιέχει διατάξεις σχετικά με την κοινή χρήση των δεδομένων των χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες. 

Η Meta αναμένει περαιτέρω διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της νομοθεσίας προτού εξετάσει τα επόμενα βήματά της.

Το Threads εξακολουθεί να αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ την Πέμπτη και διαφημίζεται στο κατάστημα εφαρμογών της Apple, το οποίο δείχνει μια υπηρεσία με διεπαφή που μοιάζει με το Twitter.

Δύο πρόσφατες αποφάσεις κατά της Meta δημιούργησαν προβλήματα στις δραστηριότητες της εταιρείας στην ΕΕ. Αυτή την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε το δικαίωμα των εποπτικών οργάνων της ΕΕ να διερευνούν παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής σε μια απόφαση που ανέφερε ότι απαιτείται η συγκατάθεση των χρηστών πριν από τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων για τη στόχευσή τους με διαφημίσεις.

Είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΕ τον Μάιο που διέταξε το Facebook να σταματήσει τη μεταφορά δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών υπηρεσιών του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back