Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τηλεόραση παντού στο Ζαγόρι, μέχρι τέλος του χρόνου

Εικόνα του άρθρου Τηλεόραση παντού στο Ζαγόρι, μέχρι τέλος του χρόνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2017, 19:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με δήλωσή του στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους  θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση και οι κάτοικοι περιοχών του Ζαγορίου, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea, είτε με αναβάθμιση και ενίσχυση του συστήματος κεραιών, είτε με δορυφορικό πιάτο που θα τους χορηγηθεί δωρεάν, στα πλαίσια σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα γενικευθεί, αφού αρχικά αφορούσε περιοχές της Θράκης και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Προ ημερών, ο Δήμος Ζαγορίου είχε επαναδιατυπώσει το αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών, ενώ σχετική αναφορά είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη.

Το θέμα, προέκυψε όταν η Digea, μοναδικός υποψήφιος για την (υποχρεωτική) μετάπτωση σε ψηφιακό σήμα καθώς η ΕΡΤ είχε κλείσει από την κυβέρνηση Σαμαρά, πήρε τη διαχείριση ενός κομματιού μόνο των αναμεταδοτών, αγνοώντας  αυτούς που οι Δήμοι κυρίως είχαν τοποθετήσει επιπρόσθετα, για να καλύψουν τα σημεία όπου το σήμα της ΕΡΤ δεν έφτανε. Η ιδιωτική εταιρία ουσιαστικά «διέγραψε» τηλεοπτικά τις δυσπρόσιτες περιοχές. Η λύση ήταν να «φορέσουν» αποκωδικοποιητές και οι επιπλέον αναμεταδότες ή να υπάρχε δορυφορικό σήμα με τον ανάλογο εξοπλισμό βεβαίως. Ο  κ. Παππάς στι δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είμαστε σε θέση να το ολοκληρώσουμε χρησιμοποιώντας χρήματα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων» και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο (υπάρχουν ακόμα και περιοχές εντός Ιωαννίνων που αντιμετώπισαν πρόβλημα). Ο κ.  Παππάς κατηγόρησε την Digea ότι « επειδή στα κιτάπια δεν έβγαινε κερδοφόρα να πάει σε απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει μεγάλο ακροατήριο για να είναι επιχειρηματικώς νοητό το να ξοδευτούν λεφτά και να φτάνει το διαφημιστικό προϊόν σε αυτό το ακροατήριο, πολύ απλά επέλεξε να μείνουν οι άνθρωποι στο μαύρο, δηλαδή η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα είχε δυο μαύρα, το μαύρο της ΕΡΤ και το μαύρο που βιώνουν οι συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές της χώρας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back