Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα δείτε και τηλεόραση…

Εικόνα του άρθρου Θα δείτε και τηλεόραση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2017, 01:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόβλημα του τηλεοπτικού «μαύρου» στις περιοχές όπου η Digea δεν φρόντισε να τοποθετήσει αποκωδικοποιητές, εκ των οποίων πολλές είναι στο νομό Ιωαννίνων, δεσμεύτηκε (άλλη μια φορά) να λύσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο περιφερειακό συνέδριο. «Υπάρχουν εκατοντάδες περιοχές στην Ελλάδα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Η στρέβλωση αυτή δημιουργήθηκε γιατί η συγκεκριμένη υποδομή αφέθηκε σε έναν ιδιωτικό φορέα, τη Digea, και  μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση».

Το θέμα έχει να κάνει με το εξής: όταν η Digea, η κοινοπραξία των ιδιωτικών καναλιών πήρε, ως μοναδικός πλειοδότης (αφού η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ), το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, το μετέδωσε μόνο στο δίκτυο που παρέλαβε από την ΕΡΤ. Ωστόσο, πέραν αυτού του δικτύου, συνήθως με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν τοποθετηθεί αναμεταδότες για να πηγαίνει το σήμα και στις πιο απρόσιτες (προσοχή: όχι απομακρυσμένες) περιοχές. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ακόμα και γειτονιές εντός του Δήμου Ιωαννιτών δεν μπορούσαν να δουν τηλεόραση μετά την αλλαγή του σήματος σε ψηφιακό.

Τα ίδια περίπου είχε υποσχεθεί ο κ. Παππάς και τον περασμένο Ιούλιο. Αυτή τη φορά ωστόσο, είπε το εξής: ότι την Τρίτη θα διανεμηθεί στους δημάρχους ένα ερωτηματολόγιο για το θέμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να το απαντήσουν, για να λυθεί το πρόβλημα.  «Το πρόβλημα με τις ‘λευκές περιοχές’ το λύνουμε σύντομα. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουμε την τεχνογνωσία και προχωράμε στην επίλυσή του για όλη την επικράτεια», είπε.

Ακόμα, παρουσίασε την ανάπτυξη των δικτύων μέσω των δράσεων Rural Broadband και Super Fast Broadband, λέγοντας ότι «θα αλλάξει την επαφή του πολίτη με το Δημόσιο, θα βελτιώσει τις συναλλαγές μεταξύ των δύο μερών, καθώς και την καθημερινότητα των πολλών. Εκτός των άλλων αναμένεται και μείωση του κόστους για το δημόσιο και τους πολίτες. Μόνο από την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την ψηφιακή υπογραφή θα εξοικονομηθούν 400 εκατ. ευρώ κατ’ έτος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back