Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τηλεδιασκεπτικός κλακαδορισμός και ο… Τραμπ

Εικόνα του άρθρου Τηλεδιασκεπτικός κλακαδορισμός και ο… Τραμπ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2020, 00:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη του κ. Γκόντα λειτουργεί βασικά ως «κομάντο» όταν η δημοτική αρχή στριμώχνεται ή απλά προστρέχει προς «επίρρωση» εισηγήσεων, αποφάσεων, σπεύδει με παρεμβάσεις να αποτρέψει τυχόν ψηφοφορίες κ.λπ.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα τέλη, ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε «προκατασκευασμένες» τις ερωτήσεις που έκαναν ο κ. Μάντζιος και ο κ. Γκόντας στον αντιδήμαρχο κ. Βάββα. Η τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τις αντιδράσεις, τόσο του κ. Μάντζιου, όσο και του κ. Γκόντα, ο οποίος καταλόγισε… τραμπισμό στον κ. Μπέγκα. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γκόντας: Ακολουθεί τακτική Τραμπ ο κ. Μπέγκας

Μπέγκας: Μάλλον η δική σας ιδεολογία προσιδιάζει στον Τραμπ

Γκόντας: Αν ήταν έντιμος…

Μπέγκας: …δεν αμφισβητείται η εντιμότητά μου

Παπαγεωργίου: Πολιτικά μιλάει

Γκόντας: Όσοι γνωρίζουν ελληνικά ξέρουν ότι η φράση εντιμότητα δεν αφορούσε το πρόσωπο του κ. Μπέγκα, ότι δεν είναι έντιμος…

Τελικά ο κ. Γκόντας χρησιμοποίησε άλλο όρο και η συνεδρίαση προχώρησε.

Αφορμή ήταν ότι ο κ. Μπέγκας απευθύνθηκε στο δήμαρχο με το όνομά του και όχι με την ιδιότητα. Τον «ανακάλεσε στην τάξη» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου και αργότερα, ο ίδιος ο δήμαρχος είπε: «Με αφήνει αδιάφορο ο τρόπος που μου απευθύνει το λόγο».

Λίγη ώρα αργότερα, η κα Καλογιάννη επισήμανε ότι«ο κ. αντιδήμαρχος (σ.σ. Βάββας) λαΐκισε» και απάντησε στον κ. Μάντζιο ότι «αν δεν είχαμε τα έξοδα του ΦΟΔΣΑ θα επέστρεφαν τα χρήματα στους πολίτες».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back