Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Τέταρτη νύχτα συγκρούσεων στα προάστια του Παρισιού

Εικόνα του άρθρου Τέταρτη νύχτα συγκρούσεων στα προάστια του Παρισιού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2017, 13:10
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχή νύχτα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και νεαρών στα βόρεια προάστια του Παρισιού.

Η αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους. Περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν από βόμβες μολότωφ που έριξαν νεαροί κατά τις συγκρούσεις τους με τους αστυνομικούς.

Οι ταραχές ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες στο Ολνέ-σου-Μπουά όταν τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του πορίσματος της έρευνας για καταγγελίες περί χρήσης υπερβολικής βίας κατά τη σύλληψη ενός 22χρονου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι ένας αστυνομικός τον σοδόμισε με το γκλομπ του. Ο αστυνομικός αυτός κατηγορείται για βιασμό, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για βιαιοπραγία από κοινού.

Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφτηκε το θύμα στο νοσοκομείο του Ολνέ και μίλησε με τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Γάλλος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του Τεό, ενός νεαρού «γνωστού για την υποδειγματική συμπεριφορά του», ο οποίος αντέδρασε «με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα» σε αυτό που του συνέβη.

Ο ίδιος ο Τεό κάλεσε τους νεαρούς της γειτονιάς του να «μην κάνουν πόλεμο» αλλά «να παραμείνουν ενωμένοι» και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back