Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Τέσσερις τραγωδίες στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις τραγωδίες στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 15:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος έρχεται και φέτος στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. «Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην προσπάθεια που τα τελευταία χρόνια γίνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, προκειμένου τα Γιάννενα να υπερβούν τα στενά όρια του τόπου μας και να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή και την προαγωγή του πολιτισμού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτό το καλοκαίρι, υπό τη στέγη του Φεστιβάλ θα μπουν τέσσερις παραγωγές. Σε μία από αυτές, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεργάζεται με τα «Αθηναϊκά Θέατρα». Πρόκειται για την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

5 Ιουλίου, 21:00 

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή (πρεμιέρα)

Η τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λιγνάδης στο ρόλο του Οιδίποδα και η Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης. Στη σκηνή μαζί τους ο Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), ο Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), ο Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) κι ένας χορός 10 επιπλέον ηθοποιών και μουσικών.

Εισιτήρια: Viva.gr (και στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας (ώρες λειτουργίας: 12.00-15.00 και 19.00-21.30). Τιμές: 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ μειωμένο για ανέργους, άνω των 65, ΑμεΑ, φοιτητές. Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670 ώρες γραφείου).

29 Ιουλίου, στις 21:00

«Ίων» του Ευριπίδη

Ο «Ίων» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη από το Θέατρο «Άλφα-Ιδέα». Τον  Ίωνα και 7 ακόμα ρόλους, ερμηνεύει ο περσινός νικητής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής. Στη σκηνή και ο μουσικός κρουστών Νίκος Τουλιάτος.

3 Αυγούστου, στις 21:00

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Η ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Παίζουν: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος

7 Αυγούστου στις 21:00

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι την τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι», σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε μήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για τη θεατρική περίοδο 2016 θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ιφιγένειας. Ο Γιώργος Γλάστρας τον Αγαμέμνονα, η Μαρία Τσιμά την Κλυταιμήστρα, ο Γιώργος Καύκας τον Πρεσβύτη, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος τον Μενέλαο, ο Χρίστος Στυλιανού τον Αγγελιοφόρο και ο Θανάσης Ραφτόπουλος τον Αχιλλέα.

Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670, ώρες γραφείου).
Εισιτήρια: Viva.gr και στο Κιόσκι στην κεντρική πλατεία (Ώρες: 12.00-15.00 και 19.00-21.30).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back