ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις οι νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις οι νεκροί από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2017, 15:26
ΕΛΛΑΔΑ


Τέσσερις νεκρούς και μία τραυματία εντόπισαν τα συνεργεία διάσωσης μετά  τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Huey UH-1.

Νεκροί είναι, ο υποδιοικητής της Α’ Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζαννιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Τραυματισμένη εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία μεταφέρεται εκτός κινδύνου στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το στίγμα στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Huey UH-1, με πέντε επιβαίνοντες -τρεις χειριστές και δύο αξιωματικούς επιτελείς-  χάθηκε στις 07.51 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και μια μεγάλη επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων στήθηκε για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και των επιβαινόντων. Λίγο πριν από τις 11 το πρωί, το ελικόπτερο εντοπίστηκε στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back