Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέσσερις αρχαίες τραγωδίες… στο πανί

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις αρχαίες τραγωδίες… στο πανί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2020, 12:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια συνεργασία με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» εγκαινιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Η συνεργασία αυτή «μεταφράζεται» κυρίως σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην αρχαία τραγωδία.

Η αρχή θα γίνει με την «Ηλέκτρα» (1963) του Μιχάλη Κακογιάννη, η οποία αποτέλεσε την πρώτη μεταφορά αρχαίας τραγωδίας στη μεγάλη οθόνη, με την Ειρήνη Παπά να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στις 15 Ιανουαρίου (την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο), θα ακολουθήσουν οι «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη (1971) με πρωταγωνίστριες την Κάθριν Χέπμπορν , τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ και την Ειρήνη Παπά.

Στις 22 Ιανουαρίου, θα προβληθεί η «Ιφιγένεια» (1977) του Μιχάλη Κακογιάννη με την Τατιάνα Παπαμόσχου, την Ειρήνη Παπά και τον Κώστα Καζάκο. Η ταινία αυτή ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Στις 29 Ιανουαρίου, σειρά στο πανί παίρνει η «Μήδεια» (1969) του Πιερ Πάολο Παζολίνι με τη Μαρία Κάλας στον ομώνυμο ρόλο.

Την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», το Πνευματικό Κέντρο θα διοργανώσει ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο «’Ο Έλληνας του κόσμου’, της οθόνης, του λόγου, του στίχου, του τραγουδιού…». Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν 12 τραγούδια που ακούστηκαν στις ταινίες του, με τον Σπύρο Κλείσσα και την Μπέττυ Χαρλαύτη στο τραγούδι και με τον Μανώλη Γεωργοστάθη να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και την οργάνωση της ορχήστρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back