Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Terracom: Με στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Εικόνα του άρθρου Terracom: Με στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2022, 12:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Terracom είναι μια από τις επτά καινοτόμες ελληνικές startups που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)– Star Venture –, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Ταμείο Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund μέσω του Small Business Impact Fund.

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την οργάνωση και ανάπτυξή τους, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων «Thea Incubator», την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός τόνισε ότι «αυτό που πραγματικά λείπει από το ελληνικό οικοσύστημα είναι το εργαλείο που μπορεί να στηρίξει νεοσύστατες εταιρείες που δεν είναι έτοιμες για τη πρώτη τους ή την επόμενη χρηματοδότηση αλλά έχουν εξαιρετικές ιδέες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να τις φέρει στο φως, ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση».

Η επικεφαλής της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο Αντρέα Μοράρου πρόσθεσε ότι  «η χώρα έχει ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα με επιχειρήσεις με υψηλή ποιότητα και προοπτικές, πολλούς επιταχυντές accelerators και ένα πολλά υποσχόμενο επενδυτικό κοινό. Παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα προκλήσεις για τις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η δυσκολία στη πρόσβαση χρηματοδότησης και η ανάπτυξη των πωλήσεών τους, και είμαστε εδώ για να τις υποστηρίξουμε».

O εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα Σέρμαν Κουό έκανε λόγο για «ένα ορόσημο στην ιστορία της συνεργασίας μας με την EBRD.

Η Terracom, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί ότι «η συμμετοχή στο πρόγραμμα Star Venture με αποδεδειγμένη αξία στο παρελθόν αλλά και την αναγνωρισιμότητα και ποιότητα που του προσδίδουν οι συμμετέχοντες, θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης και δικτύωσής της σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back