Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει η Startup Greece Week

Εικόνα του άρθρου Ξεκινάει η Startup Greece Week
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2020, 23:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγαλύτερη δράση για τις startup στην Ελλάδα, η  Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά από 4 ως 10 Μαΐου, τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, διαδικτυακά.

Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου διοργανώνονται online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις. «Στόχος μας η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα» λένε οι διοργανωτές

Μια από τις 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι και τα Γιάννενα, μαζί με Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, , Καλαμάτα, Πάτρα

Οι επιβεβαιωμένες θεματικές ενότητες είναι οι:

Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery, Greentech / Energy, Fintech.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με δωρεάν εγγραφή εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στο πλαίσιο των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η δράση ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.

Παρουσιάσεις των startup με βραβεία αξίας 10.000 ευρώ, γίνονται συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ.

Ο επικεφαλής της δράσης, Startup Greece Week, Θάνος Παράσχος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο καθώς και την κρίση που θα προκύψει. Πιστεύουμε, όμως, πως τώρα ακόμα περισσότερο, πρέπει να δράσουμε για να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι.

Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε την εμπειρία και την άποψη ανθρώπων που βρίσκονται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και οι ίδιοι με τη σειρά τους να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν για να δημιουργηθούν νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα και συνθήκες που θα επιτρέψουν μια νέα δυναμική στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Κάθε μέρα στις 22.00, διεξάγονται καθημερινά στις Live online Q&A sessions με έλληνες founders ανά τον κόσμο που προβάλλονται στα κανάλια (facebook, instagram, youtube, twitter) και τηλεοπτικά στο RISE TV στην Αττική και πανελλαδικά μέσω της Wind vision.

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://startup-greece.org/

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back