Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 3-10-2019, 12:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα επενδυτικό fund από το Λονδίνο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια ελληνική εταιρία, και δη γιαννιώτικη, που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και στην πληροφορική. Ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners (Brookstreet) και η Terracom ( https://www.terracom.gr) υπέγραψαν αποκλειστική επενδυτική συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο την προώθηση και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της δεύτερης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Brookstreet υποστηρίζει δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ισχυρές διεθνείς εμπορικές προοπτικές με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την εμπιστοσύνη που έδειξε η Brookstreet στην Terracom και την επένδυσή της σε μια στρατηγική συνεργασία. Μαζί θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας παρέχοντας καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις στους πελάτες και στους συνεργάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μοιραζόμαστε με την Brookstreet τις ίδιες αξίες και ένα κοινό όραμα για το οποίο θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να πραγματοποιήσουμε κάθε στόχο» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο CEO της Terracom Δημήτρης Ζαχαράκης.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η συνεργασία με Λονδίνο συμβάλλει καθοριστικά στην επέκταση της επιχείρησης χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), μηχανικής μάθησης (ML) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR). «Η Terracom έχει μοναδικές προοπτικές εξέλιξης και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων επενδυτών από τον τομέα της τεχνολογίας. Η Brookstreet θα υποστηρίξει ενεργά την Terracom προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για μια σπουδαία συμφωνία που ανοίγει νέους ορίζοντες στις προοπτικές εξέλιξης της εταιρείας και αποτελεί ταυτόχρονα μια επιβράβευση της επιμονής της Terracom στην καινοτομία και την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας» προστίθεται.

Το πιο σημαντικό προϊόν της εταιρίας είναι το QR-Patrol ( https://www.qrpatrol.com), μια πλατφόρμα διαχείρισης φυλάξεων και περιπολιών, την οποία χρησιμοποιούν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί σε 81 χώρες. Η Terracom κατέχει επίσης μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και το τελευταίο προϊόν της είναι το SpotyPal ( https://www.spotypal.com), ένα καινοτόμο σύστημα εντοπισμού αντικειμένων και προσωπικής ασφάλειας. Η Terracom έχει λάβει πολλά βραβεία και  διακρίσεις διεθνώς και έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SME Instrument Phase 2 του Horizon 2020 ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες της Ευρώπης.

Στο διεθνές πελατολόγιο της Terracom περιλαμβάνεται το Γερμανικό Χρηματιστήριο, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Δικαιοσύνης (EUROJUST), τα ΙΚΕΑ, ξενοδοχεία (Hilton, Marriot, Hyatt), εταιρίες security (Brinks, G4S, Securitas), εταιρίες facilities (ISS, Country Clean Recycling, P&H Cleaning Company, CCS Facilities), πανεπιστήμια (Carnegie Mellon, University of California San Francisco, University of West Georgia,), η Emirates airlines, τα Dubai duty free, μεγάλα αεροδρόμια κ.α.


* Φωτογραφία αρχείου

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2