ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέροβο-Πηγάδια: Κατολίσθηση στον νέο δρόμο

Εικόνα του άρθρου Τέροβο-Πηγάδια: Κατολίσθηση στον νέο δρόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2023, 19:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στον νέο δρόμο «Τέροβο-Πηγάδια» που συνδέει την περιοχή των Τζουμέρκων με την Ιόνια οδό.

Στο οδόστρωμα, κοντά στο χωριό Πηγάδια, υπάρχει όγκος από πέτρες και χώμα με την κυκλοφορία των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, και όχι η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Στην ανάρτησή του στο facebook, ο Δήμος σημειώνει ότι η αποκατάσταση είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί αρκετές μέρες, καθώς θα πρέπει να συνοδευτεί και από πρόσθετες εργασίες πέραν της άρσης της κατάπτωσης. Όπως προσθέτει, όσοι επιλέγουν τον συγκεκριμένο δρόμο για να κινηθούν, θα πρέπει να διέρχονται μέσα από το χωριό Πηγάδια, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική της 2ης επαρχιακής οδού.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων συνιστά στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντούν.

Την ευθύνη για το συγκεκριμένο οδικό έργο έχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο νέος αυτός δρόμος, μήκους 10 χλμ. και πλάτους 7,5 μ., από τον ανισόπεδο κόμβο Τερόβου μέχρι τα Πηγάδια (μετά το Καλέντζι), κατασκευάζεται με χρηματοδότηση μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», από την «Εργοδυναμική Πατρών». Η σύμβαση κατασκευής του έργου είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Η κατολίσθηση που σημειώθηκε, προφανώς δημιουργεί πολλά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back