ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: Το Brexit σημαίνει Brexit και όρισε ημερομηνία αποχώρησης

Εικόνα του άρθρου Τερέζα Μέι: Το Brexit σημαίνει Brexit και όρισε ημερομηνία αποχώρησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2016, 21:18
ΚΟΣΜΟΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σχετικά με τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι περί ενεργοποίησης της διαδικασίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τουσκ, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι προσέφεραν μια «ευπρόσδεκτη σαφήνεια» στην κατάσταση και ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα συμμετέχουν στη διαδικασία διαφύλαξης των συμφερόντων τους από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί επισήμως το Άρθρο 50.

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν το τέλος του Μαρτίου του 2017, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μιλώντας σε εκπομπή του BBC.

Όταν ερωτήθηκε πότε θα επικαλεσθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Μέι δήλωσε στο BBC: «θα το ενεργοποιήσουμε πριν από το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου».

Mάλιστα, δήλωσε πως θα παρουσιάσει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί το Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.

«Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα», λέγοντας πως αυτό θα σημάνει «το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Τερέζα Μέι μιλώντας στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος τόνισε ότι ότι δε θα υπάρξει μία ξαφνική, μονομερής αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, ενώ δήλωσε ότι το Brexit σημαίνει Brexit, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση σε μια βρετανική αποχώρηση, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις νομικές προβλέψεις τόσο στη Βρετανία, όσο και σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Η ίδια εμφανίστηκε πλέον ως «υπέρμαχη» της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ, όπως σχολιάζει το BBC, ενώ προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των υποστηρικτών της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ και οι οποίοι ψήφισαν για την επιλογή αυτή, στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back