Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλη την Ήπειρο (upd)

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλη την Ήπειρο (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2017, 13:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι έντονες βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου (η φωτογραφία είναι από τα Τζουμέρκα).

«Σχεδόν κάθε 5 χιλιόμετρα συναντάμε πτώσεις βράχων» είπε στον Τύπο Ιωαννίνων ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενώ τα συνεργεία της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων και της Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χθες το απόγευμα έκλεισε ο δρόμος προς το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Αποκλεισμένα λόγω των κατολισθήσεων και των υπερχειλίσεων παρέμειναν το Δίκορφο στα Ζαγόρια, και η Λαγκάδα στην Κόνιτσα. Δύσκολη είναι επίσης η πρόσβαση και σε χωριά των Τζουμέρκων.

Σπίτια πλημμύρισαν στον Λούρο από την υπερχείλιση του ποταμού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων μέσα από τα σπίτια τους και την άντληση υδάτων.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης-συσσώρευσης υδάτων- κατολισθήσεων -ηλεκτροδοτήσεις εξέδωσε η  Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου. Τελευταία ενημέρωση 4 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9.30 π.μ.

Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

  • Νέα Επ. οδό Βασιλικού - Καρτερίου, στο 0,5ο χλμ., λόγω κατολίσθησης. 
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back