Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τεντώνεται το σχοινί» στον ΟΤΕ

Εικόνα του άρθρου «Τεντώνεται το σχοινί» στον ΟΤΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2020, 10:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 Η διοίκηση του ΟΤΕ απάντησε με μηνύσεις και ανακοινώσεις περί «αντιδημοκρατικών πρακτικών» και «μερίδας συνδικαλιστών» που εμποδίζουν συναδέλφους τους να εργαστούν, στην απεργία του ΟΤΕ που συνεχίζεται.

Χτες στη Θεσσαλονίκη έγιναν πέντε συλλήψεις απεργών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ΑΣΕ ΟΤΕ κατηγορεί τη διοίκηση ότι «το Σαββατοκύριακο, τηλεφωνούσαν και απειλούσαν τεχνικούς και διοικητικούς λέγοντας τους ότι, αυτοί θέλουν να δώσουν αυξήσεις στους νέους εργαζόμενους και ότι δήθεν η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν τους αφήνει και ότι αν δεν πάνε για δουλειά θα τους βάλουν κακή βαθμολογία και θα τους απολύσουν».

Η παράταξη κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom ότι «απειλούν και εκβιάζουν».

Ανακοίνωση συμπαράστασης έχει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: «Η εργοδοσία ζητά για ακόμα μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει με καλύτερους όρους την κερδοφορία της» αναφέρει και προσθέτει: «Ο Όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2δις εκατ. Ευρώ κέρδη ενώ στους μετόχους έδωσε 340εκ. ευρώ, ποσό ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε οι επιχειρήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή ‘ανάπτυξη για όλους’ της ΝΔ».

Σήμερα επίσης, η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων καλεί σε απεργιακή περιφρούρηση από το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ στα Γιάννενα. «Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ από τις 21 του Δεκέμβρη βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία να προσεγγίζουν το 100% σε χώρους στρατηγικής σημασίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία ότι δεν θα υποχωρήσουν, αν δεν δικαιωθούν. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την αύξηση των μισθών και την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back