Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» από το ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου «Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» από το ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2023, 19:28
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To έργο του γιαννιώτη λογοτέχνη Δημήτρη Χατζή «Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης», σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση, θα παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 19 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Παίζουν: Άρης Τσαμπαλίκας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Στάθης Κόκκορης, Γιάννης Κοντός, Αντώνης Χρήστου. Μουσικός επί σκηνής: Βασίλης Λαγδάς

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό σημείωμα, το «Τέλος της μικρής μας πόλης» είναι μία από τις σπουδαιότερες συλλογές διηγημάτων της νέας ελληνικής πεζογραφίας. Ο Δημήτρης Χατζής σ’ αυτήν αποτυπώνει τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τον Εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.

«Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται για ακόμη μια φορά και να ζούμε ξανά ‘το τέλος της μικρής μας πόλης’. Πόσο διαφορετικό και πόσο ίδιο; Στο διήγημα ‘Ο τάφος’ αποτυπώνεται μια νέα κατάσταση πραγμάτων που καλώς ή κακώς αφήνει πίσω αυτούς που την οραματίστηκαν.

Το χιούμορ, η σάτιρα και η πρωτότυπη ζωντανή μουσική γίνονται όπλο του θιάσου για να μας αφηγηθεί την ιστορία του τέλους μιας πόλης όπως τη γνώρισαν οι ήρωες του διηγήματος. Ο ‘ντόπιος και ευπόληπτος πολίτης’ Τσιάγαλος θεωρεί αντίπαλό του τον ‘ξενομερίτη και μυστήριο’ Σπούργο χωρίς να αντιλαμβάνεται πως το μέλλον καθορίζεται από ‘αλλού’. Η παράσταση αναδεικνύει ένα τέλος που επανέρχεται ασταμάτητα κι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό αγνοούν το ρόλο τους» αναφέρεται.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι:

Διασκευή/στίχοι: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία: Ορέστης Τάτσης

Μουσική σύνθεση/στίχοι: Θέμος Σκανδάμης

Επιμέλεια Κοστουμιών: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννια Μπούτνιοκ

Επικοινωνία - Οργάνωση παραγωγής : Χρήστος Χρήστου

Κρατήσεις  για ομαδικά εισιτήρια: 6978047081

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back