ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελικά, το πιάνο χρειάζεται…

Εικόνα του άρθρου Τελικά, το πιάνο χρειάζεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2023, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περασμένο φθινόπωρο, η Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων περνούσε τη δική της κρίση, αποτέλεσμα των χειρισμών της διοίκησης σε ό,τι αφορά προσλήψεις, αλλά και «κοψίματα» θέσεων.

Μια από αυτές ήταν η θέση πιανίστα. Σε επιστολή τους τότε, γονείς και μαθήτριες της σχολής κατήγγειλαν μεταξύ άλλων, ότι «έως και την περσινή σεζόν, η σχολή λειτουργούσε με 7 άτομα καλλιτεχνικού προσωπικού (5 καθηγήτριες κλασικού και σύγχρονου χορού και 2 συνοδούς πιάνων). Φέτος, βρισκόμαστε σε «καταιγιστική» αποδυνάμωση του τμήματος με την απόλυση – περικοπή μιας καθηγήτριας χορού και ενός συνοδού πιάνου, σημειωτέον, η απόλυση-περικοπή θέσης ενός συνοδού πιάνου, συμπαρασύρει και τη δεύτερη συνοδό η οποία για να καλύψει τις ελλείψεις στο ωδείο - λόγω της περικοπής της θέσης - φέρει ως αποτέλεσμα να μένει η σχολή χορού χωρίς συνοδό πιάνου για πρώτη σεζόν φέτος».

Φαίνεται ότι τελικά η διοίκηση του ΠΚΔΙ ανέκρουσε πρύμνα και τώρα, θεωρεί αναγκαία τη συνοδεία πιάνου: προκηρύχθηκε η μια θέση συνοδού πιάνου, τρεις μήνες πριν τη λήξη της χρονιάς.

Το προφανές ερώτημα είναι γιατί μια τέτοια ειδικότητα δεν κρίνεται αναγκαία στην αρχή της χρονιάς ή έστω στη μέση της και προκηρύσσεται τελικά στο τελευταίο της κομμάτι. Το δεύτερο, που διατυπώνουν και εργαζόμενοι-ες, είναι γιατί δεν προκηρύσσονται με τον ίδιο τρόπο και οι λοιπές «κομμένες» θέσεις.

Η πρόεδρος του ΠΚΔΙ και πρόεδρος, πλέον, του δημοτικού συμβουλίου, είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες (μεταξύ άλλων και για φωτογραφικές προσλήψεις), με τα γεγονότα πάντως να μην την επιβεβαιώνουν...

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back