Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Εικόνα του άρθρου Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2017, 19:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 30 Ιουνίου (αντί της 30ης Απριλίου) τελικά λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στην ίδια τροπολογία θεσμοθετείται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, τροποποιείται η διαδικασία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και τέλος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών.

Η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των αριθμών των μηνιαίων δόσεων από οκτώ σε έξι, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις θα καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα από τους υπόλοιπους.


ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, κατ’ εξαίρεση για το 2017 δίδεται  η δυνατότητα άρσης της ακινησίας των οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών) με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους ζητείται η άρση. Έτσι:

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα δύο δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στα οχήματα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31/12/2017 συν τα δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back