Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τείχος απείθαρχο απέναντι στη λεηλασία της φύσης»

Εικόνα του άρθρου «Τείχος απείθαρχο απέναντι στη λεηλασία της φύσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2020, 12:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Αριστερές Παρεμβάσεις καλούν την 5η Ιουνίου στις 19.00, στην κεντρική πλατεία, σε συγκέντρωση κατά του νέου περιβαλλοντικού νόμου που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

«Ο χαρακτήρας του αντιπεριβαλλοντικού νόμου είναι φανερός από το πρώτο ακόμα κεφάλαιο ‘Απλοποίηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης’, όπου τα χατήρια των ‘επενδυτών’ για fast track εγκρίσεις των έργων τους διευκολύνονται» αναφέρουν οι δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις και συμπληρώνουν ότι «στην κυβέρνηση της ΝΔ ούτε άκουσαν, ούτε έμαθαν κάτι από τους ειδικούς επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο. Έρευνες ήδη από το 2008, αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότερο ασθένειες συνδέονται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές και την οικονομική εκμετάλλευση της φύσης από το κεφάλαιο».

Η ΑΡΠΗ και η ΑΡΠΙ τονίζουν ότι «οι νόμοι καταργούνται στο δρόμο με αγώνες. Αξίζει να αγωνιστούμε όλες/οι ενάντια στην καταστροφή συντονισμένοι με όλα τα αντίστοιχα κινήματα σε όλη τη χώρα. Από το Ελληνικό μέχρι τη Χαλκιδική, από τα Αγραφα την Οίτη και το Βέρμιο, από το Μέτσοβο μέχρι τα νησιά να υψώσουμε τείχος απείθαρχο απέναντι στη λεηλασία της φύσης, απέναντι στη λεηλασία της ίδιας μας της ζωής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back