Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 26-10-2016, 14:35
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την ερευνητική δουλειά του Τμήματος των Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου παρουσίασε στο 4ο Συνέδριο Αειφορικής Διαχείρισης της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Ινδίας, ο καθηγητής Υγείας των ζώων και Υγιεινής τροφίμων Γιάννης Σκούφος.

Η παρουσίαση αφορούσε τη χρήση φυτοβιοτικών και αρωματικών φυτών της ελληνικής χλωρίδας στη διατροφή των ζώων και τα αποτελέσματα που είχαν αφενός στην υγεία και ευζωία των παραγωγικών ζώων και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος και του κρέατος, αφετέρου στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Το συνέδριο έγινε από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Νέο Δελχί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικών Επιστημών και Επιστημών Ζωικής Παραγωγής του Rajasthan και το Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωικής Παραγωγής του Maharashtra.

Ο κ. Σούφος, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο μετά από πρόσκληση της εταιρείας Αyurvet, επισκέφτηκε την έδρα της στο Baddi και ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο και σε χώρους παραγωγής, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως κοινά ερευνητικά έργα με εναλλακτικές μεθόδους πρόληψης και προστασίας της υγείας των πτηνών και των μηρυκαστικών σε συνεργασία με το εργαστήριο Διατροφής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 

Επιπρόσθετα, προσκλήθηκαν παράγοντες του Βιομηχανικού επιμελητηρίου της Ινδίας, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Rajasthan και στελέχη της Αyurvet να επισκεφτούν την Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου για να οριστικοποιηθούν οι συνεργασίες και να υπογραφούν οι ανάλογες συμφωνίες στο πλαίσιο συνεργασίας εταιριών της Ινδίας, Πανεπιστημίων και του ΤΕΙ Ηπείρου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και βιώσιμων συστημάτων προστασίας του ζωικού κεφαλαίου με βάση τη μείωση των χρησιμοποιούμενων χημειοθεραπευτικών ουσιών.   

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
alfabeto back iper piso