Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Ταυτότητες: «Το υπουργείο κατευθύνει τον διαγωνισμό»

Εικόνα του άρθρου Ταυτότητες: «Το υπουργείο κατευθύνει τον διαγωνισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2023, 17:30
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Με τον σύλλογο Φωτογράφων Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θανάσης Οικονόμου (το προεδρείο συγκεκριμένα-Κ. Μουσελίμη και Κ. Σεραφείμ), με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου για τη φωτογραφία αστυνομικών ταυτοτήτων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει ουσιαστικά την επαγγελματική φωτογράφηση από την έκδοση ταυτότητας, με σχετική ΚΥΑ.

Οι φωτογράφοι τόνισαν στον κ. Οικονόμου ότι δεν πρόκειται για συντεχνιακό θέμα και ότι είχαν προτείνει και στηρίξει τη δημιουργία του myFoto.gov προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και να αποτρέπεται η φοροδιαφυγή. 

«Έπρεπε να ληφθεί τουλάχιστον υπόψη από την κυβέρνηση το 12ετές εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον οικονομικών, δημοσιονομικών και υγειονομικών κρίσεων που βίωσε και βιώνει και ο κλάδος των φωτογράφων, κυρίως δε όταν συγκεκριμένες τροποποιήσεις του αποστερούν βασικά έσοδα για την επιβίωσή του, τη στιγμή μάλιστα που και το κράτος επωφελείται εξίσου από τα έσοδα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα φοροδιαφυγής, τόσο ο πολίτης με 3.500 φωτογραφεία βγαίνει κερδισμένο και το κράτος από τα έσοδα και τη μηδενική φοροδιαφυγή» όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου στη σχετική ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος από την πλευρά του τόνισε ότι δεν θεωρεί τυχαίο ότι «λίγο πριν τις εκλογές, να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσω της συγκεκριμένης διάταξης ώστε να αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία το εν λόγω έργο».

Συμπληρώνει δε ότι «το υπουργείο ακύρωσε το συγκεκριμένο διαγωνισμό μία φορά με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση και άλλη μία τώρα, κάνοντας προφανές πως στόχος του είναι να κατευθύνει τον διαγωνισμό σε συγκεκριμένο ανάδοχο και ότι απώτερος σκοπός δεν είναι η ασφάλεια στα δημόσια έγγραφα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης του συγκεκριμένου επαγγέλματος και χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο, χωρίς να μας ενημερώνει Υο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν θα υπάρχει αύξηση παραβόλου για τους υπόλοιπους πολίτες, όταν θα χρειαστεί να εκδώσουν οποιοδήποτε έγγραφο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back